Сирецът, управлявал автобуса с мигранти от катастрофата с двама загинали полицаи,

...
Сирецът, управлявал автобуса с мигранти от катастрофата с двама загинали полицаи,
Коментари Харесай

Сириецът, убил с автобус двама полицаи, е на 18 - не на 15 години

Сирецът, управлявал автобуса с мигранти от злополуката с двама починали служители на реда, е пълновръстен. Той е роден през 2004, а не през 2007 година, както се твърдеше до момента. Информацията е от управляващи в Турция и Сирия, съобщи на брифинг в петък Сийка Милева, говорител на основния прокурор, представена от Нова тв.

Тя изясни още, че данните за възрастта на Омар Мохамад Али Абдан са потвърдени и от експертиза, направена у нас. Тя включвала образна диагностика, рентгенови фотоси на ръцете, таза и костите. 

Призори на 25 август автобусът с мигранти, след над 25 км безуспешна гонка от други патрулки, опустоши колата с Атанас Градев и Йордан Илиев на кръгово в Бургас.

От държавното обвиняване обявиха през днешния ден, че в хода на досъдебното произвеждане се проверява и версията за терористичен акт. Разпитани са към 50 очевидци, назначени са голям брой експертизи, изискана е информация от мобилните оператори в страната.

След доказване на възрастта на Омар Абдан обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани. Така, в случай че бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 15 до 20 години затвор или до живот. 

Междувременно по изцяло подобен обичай малко след 6:00 ч тази сутрин автобус с мигранти на магистрала „ Тракия ” избяга от инспекция на служители на реда. Шофьорът не се подчинил на полицейското предписание да спре и почнала гонка.

В региона на пътен възел Мухово рейсът въпреки всичко е спрян. Служителите на реда разкрили вътре огромна група чужденци без документи за идентичност. 34-ма били скрити в товарния отсек, а други 7 – в салона. Водачът е арестуван и дружно с незаконно пребиваващите е отведен в РУ-Ихтиман.

Случаят е докладван на Софийската окръжна прокуратура, формирано е и досъдебно произвеждане, като се разпитват трима очевидци, заяви още Сийка Милева.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР